Alies | Fotograaf en Ontwerper

Over mij,

Dat is een lastige.. want wat zeg je over jezelf? Ik ben Alies Heida 49 jaar oud en Fotograaf. Ik kom terug van nu 15 jaar ziektewet waarbij ik sinds enige tijd kan zeggen PTSS (Post Traumatisch Stress Stoornis) vrij te zijn. Nog steeds kamp ik met enkel fysieke problemen ten gevolge van het trauma en de 35 jaren van PTSS. Maar ik wil graag weer wat doen!

Ik neem op het moment enkele foto opdrachten aan, zo ben ik sinds begin 2017 als vrijwillige fotograaf voor Hyponieuws een Magazine voor leden van de Nederlandse Hypofyse Stichting. Specifiek wordt ik gevraagd de  Coverfoto’s voor hun magazine te maken. Dit doe ik omdat ik mij betrokken voel met deze stichting vanwege mijn vriendschap met Evelien, zij is getroffen door een tumor op de Hypofyse. En ik zie en ervaar door haar hoe zwaar het is om hier mee te moeten leven. Mijn leven met PTTS brengt een hoop herkenning met zich mee.

Ik hoop met mijn kleine inbreng dat de mensen die op de cover komen aan iedereen kunnen laten zien dat ze waardevolle, prachtige mensen zijn. Dat ze niet enkel die onzichtbaar ‘altijd zieke’ persoon zijn. Daarnaast hoop ik dat ook het stigma van ‘onzichtbaar-ziek’ daarmee geholpen wordt te doorbreken. Want als je onzichtbaar ziek bent mag je van je laten horen, mag je genieten en mag je dit laten zien!

Fotografie,

Ik probeer iedere keer van de Fotoshoot iets bijzonders te maken. Voor mij staat altijd de persoon voor de lens centraal, dank je haha, natuurlijk.. maar ik bedoel echt de persoon! ik maak eerst uitgebreid kennis wil je oprechte ík zien, zodat ik weet wanneer ik de juiste foto heb. De foto waarin anderen je zullen herkennen maar ook verbaast zullen zijn dat dit in een moment gegrepen is.

Kinderrapportages daar neem ik graag de tijd voor trek graag met ze uit naar een locatie waar ze zichzelf kunnen zijn. Dit levert vaak de meest verrassende en ook meest mooie beelden op. Het vergt vaak het meeste tijd voor kinderen om aan de fotograaf en camera te wennen, vandaar dat vooraf afspreken, met taartje erbij, er voor mij helemaal bij hoort.

Helaas heb ik geen studio waar ik je kan uitnodigen maar ik spreek graag op een locatie af die jou schikt en waar jij je het beste voelt. Soms heeft een foto-wens net een andere touch nodig en gaan we samen de shoot voorbespreking en zoeken we de perfecte locatie. Als het nodig is kan er altijd een locatie worden gehuurd.

Grafisch ontwerp,

Ik mij altijd laten verleiden tot grafisch ontwerp van huisstijlen tot websites. Het bouwen van mooie websites doe ik ook als vrijwilliger voor andere enkel sportverenigingen en stichtingen. Waaronder een kunstenaars initiatief Stichting de Kamergalerie die in Frankrijk de mogelijkheid geeft aan Nederlandse kunstenaars (beeldend en muzikaal) zich te presenteren.

Overige websites die u op de homepagina ziet zijn gemaakt in een periode dat ik nog wel werkzaam was en zijn enkel nog representatief omdat ik voor de eigenaars de volledige huisstijl heb heb ontworpen. De huidige staat van deze sites is niet meer representatief voor mijn originele ontwerp.

Productfotografie,

Maak je van je website een webshop en wil je deze een extra boost te geven, dan mogen foto’s die passen bij je huisstijl niet ontbreken. Laten designer en fotograaf hier nu perfect samenkomen!